کتاب “Energy Kingdoms: Oil and Political Survival in the Persian Gulf”
پس از کشف نفت در دهه ۱۹۳۰، پادشاهیهای خلیج-عربستان سعودی، کویت، قطر، امارات متحده عربی، عمان و بحرین-از یکی از فقیرترین و منزوی ترین مناطق جهان به جمع غنی ترین و ثروتمندترین مناطق مبدل شدند.
برای ثبات و حفظ پشتیبانی، شیوخ حاکم اهداف خود را با عرضهی انرژی ارزان تامین میکنند که این خود ناخواسته منجر به برخی از بالاترین نرخهای مصرف بر روی زمین شد.
امروزه، از آنجاییکه دمای تابستان رکوردهای جدیدی ثبت کرده است، حاکمان خلیج خود را در وضعیتی دشوار یافتند: آیا آنها میتوانند ولخرجیهایشان را بدون به خطر انداختن بقای بعضی از آخرین پادشاهیهای مطلق جهان مهار کنند؟
در این کتاب جیم کرین خوانندگان را به داخل این پادشاهیها میبرد تا مسائل پیچیده و بغرنج آنها را بررسی کند. او تاریخچه مصرف انرژی و سیاست های کشورهای حوزه خلیج ،به ویژه در مورد تاثیر سوبسیدهای انرژي بر نابهنجار نمودن تقاضا را دنبال می کند.
صادرات نفت، نیروی حیاتی سیستم سیاسی-اقتصادی و اساس اهمیت استراتژیک آنهاست ، اما مصرف داخلی بر صادرات تاثیر گذاشته است در حالیکه تغییرات اقلیمی مناطق بیابانی آنها را تهدید به غیرقابل سکونت شدن میکند.
با شیوهی پر ریسک نحوهی زندگی این کشورها، روابط آنها با محافظان غربی و ثبات سیاسی آنها ،در یک فضای پر هرج و مرج است.
Krane با کارشناسی غنی و دانشی عمیق از منطقه، به طور معقول انتخاب های سختی را که رهبران خلیج فارس برای حفظ وضعیت کشور خود با آن مواجه اند، ، طرح ریزی و قابل اجرا می کند.
سرفصل بخشهای مختلف این کتاب به شرح زیر است:
۱٫ Before Oil
۲٫ The Oil Age Arrives
۳٫ The Big Payback
۴٫ From Energy Poverty to Energy Extremism
۵٫ Unnaturally Cool
۶٫ We Have a Serious Problem
۷٫ Iran and Dubai Lead the Way
۸٫ Shifting Gears in Saudi Arabia
۹٫ The Politics of Reform